Legepladsen "Fællestoft"

Legepladsen blev en realitet i 1986, da Jens Sørensen skænkede grunden som legepladsen ligger på til den daværende Borgerforening.


Arbejdsgruppen "Legepladsudvalget" sørger for at vedligeholde vores legeplads, som der bl.a. består af et klatretårn med rutsjebane, gyngestativ med sansegynge, vippedyr og pavillon.

Legepladsudvalget sørger ligesom de øvrige udvalg selv for at søge om penge til nyanskaffelser og vedligeholdelse af eksisterende udstyr. Der er rigtig mange muligheder for hvordan, og hvad vi kunne gøre - så kom bare frem med ideerne og lad os mødes til en snak om hvad vi kan gøre sammen. Legepladsudvalget er et udvalg under Sdr. Saltum Landsbyråd

Vinterbilleder januar 2021


Indvielse af de nye legeredakaber på legepladsen.

Søndag d. 30. april 2017 inviterede legepladsudvalget under Foreningen Sdr. Saltum byens borger til indvielse af de nye legeredskaber på byens legeplads "Fællestoft". Der var mødt over 20 børn op sammen med deres forældre, og legepladsudvalget kunne efter flere års arbejde stolt indvie den nye pavilion, gynger og ikke mindst de nye beboer på på pladsen, vippedyerne. 
Projektet var støttet af Landistriktsmidlerne med kr. 50.000,- og Hvetbo Fonden med kr. 5.000,- resten af pengene er finanseret ved hjælp af det årlige tilskud til byen på kr. 10.000,- som var opsparet gennem de seneste år. 

Der var op til indvielsen udskrevet en konkurrence om at navngive de nye vippedyr, og der var kommet mange forslag ind, og alle var spændte på hvilke navne der var blevet udvalg til henholdsvis kamelen og æslet. Tina Buje og Anne Marie Villadsen fra legepladsudvalget fik hjælp til at døbe de nye dyr af Jane Koller - Kamelen fik navnet Kamma, navnet var indsendt af Martin Christensen og Æslet kom til at hedde Ælla og navnet var indsendt af Ane Christensen. Vinderene fik en flot præmie som var sponsoreret af Menu i Saltum, og de fik også den første tur på vippedyerne. Efterfølgende var der pølser med brød til de fremmødte.
Jane Koller havde solsikkefrø og is med til børnene.  Ideen var at børnene skulle så frøene ovre på legepladsen, og da isen var spist blev der skrevet navn på ispinden, som blev sat ned ved børnenes solsikke. Børnene kan så følge deres solsikke hele sommeren. 

Anne Marie Villadsen afslører kamelen 

Der blev serveret pølser og brød.

Martin Christensen vandt med navnet "Kamma" til kamelen

Der var godt vejr, og der hygges ved bordene  

Ane Christensen vandt med navnet "Ælla" til æslet

Børnene såede solsikker

Billeder fra indvielsen 30. april 2017

Stor aktivitet på legepladsen

Der har den seneste tid været stor aktivitet ovre på legepladsen. Der bliver i disse dage arbejdet på højtryk for at få de sidste ting på plads inden søndag d. 30. april hvor de nye legeredskaber indvies.
Projektet har været forsinket grundet det ustadige vejr og den megen regn. Regnen har gjort det svært at køre ind med materialer. Dog lykkes det at få rejst bålhuset og gyngerne allerede sidste år, og man nåede også at få gravet ud til faldunderlag, og få kørt ikke mindre end 40 m3 faldsand ind, inden vejret satte en stopper for projektet.  I ugen op til indvielsen er der blevet støbt bund i bålhytten og støbt fundament til de nye vippedyr. Selv om vejret igen drillede med regn, hagl og slud da der skulle støbes, gik det hurtigt med at køre betonen ind til legepladsen, der var nemlig mødt 6 friske borger op med hver sin trillebøre, og ved fælles indsats var det hele overstået i løbet af kort tid. 


Den gode leg i Sdr. Saltum

Fællestoften, som er en legeplads i Sdr. Saltum, bliver om kort tid udvidet med bålhus, nyt gyngestativ og faldunderlag og et vippedyr. Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget har givet midler til legepladsen. Det er foreningen Sdr. Saltum, som står bag projektet.

Frivillige i byen vil i forbindelse med projektet selv stå for at lave faldunderlag til gyngestativet samt lægge fliser i bålhuset.

Planen er, at legepladsen skal benyttes af byens borgere og turister. Der er et stort engagement i Sdr. Saltum omkring legepladsen, og et er planen, at byens borgere selv vedligeholder legepladsen.

-Vi er altid glade for at kunne støtte projekter rundt omkring i kommunen. Det er dejligt, at vi kan give gode muligheder for at lege og at vi kan motivere børnene til at bruge deres kroppe og via legen få motion, udtaler formand for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

Fakta : Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget gav 50.000 kr. til legepladsen på det seneste møde.


Artikel bragt i Nordjyske d. 11. august 2008

A.P. Møller hjælper Sdr. Saltum

54.000 kr. fra fond betyder, at tre mødre har skaffet alle pengene til tiltrængt fornyelse af legeplads.

Maja Leth Christensen er bare et af i massevis af børn i Sdr. Saltum. Hun skal også snart være storesøster.

Viktor Hagemann og de andre børn får snart en sjovere legeplads

De tre mødre i borgerforeningens legepladsudvalg i Sdr. Saltum har svært ved at få armene ned. Mere end to måneder før tidsfristens udløb har de skaffet alle pengene til første etape af forbedringen af byens legeplads og samlingssted. Det er 125.000 kr. til et sikkerhedsgodkendt klatrestativ, hvoraf de 50.000 kr. kommer fra kommunens landdistriktsmidler under forudsætning af, at de selv skaffede lige så mange inden udgangen af oktober. Et brev fra A.P. Møller og Hustru, Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål fejede skuffelser over afslag på afslag ud af hovederne på Iben Eriksen, Gitte Markmann og Marie Leth Christensen.- Vi er tildelt 54.000 kr. til renovering af legepladsen. Det var lige de penge, vi manglede, fortæller Marie Leth Christensen. Det var hende, der havde sendt ansøgningen for legepladsudvalget på et tidspunkt, da mismodet var ved at brede sig

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang